Przyprawa do paelli


Paela to popularna hiszpańska potrawa pochodząca z Walencji. Jej najważniejszym składnikiem jest ryz podsmażany z szafranem, który nadaje daniu pięknej złotej barwy. Wymieszany z ulubionymi dowolnie dobranymi składnikami tworzy wyjątkowo pyszny pomysł na kolację. Jednak aby paela w pełni się udała warto dodać do niej specjalnej mieszanki przypraw do paeli. Kompozycja doprze dobranych ziół podkreśli smak hiszpańskiego specjału i nada mu charakterystycznej śródziemnomorskiej nuty.

Na skład przyprawy do paeli składają się czosnek, mielona słodka papryka, rozmaryn, papryka wędzona, cukier brązowy i chili. Skąpane w słonecznikowym oleju dodadzą aromatu i pikanterii potrawie, niezależnie jakie dodatki do niej wybierzemy. Wśród najczęściej wybieranych składników do paeli wyróżniamy owoce morza, piersi z kurczaka, paprykę, kukurydzę i kiełbasę chorizo.

Produkty zawierające ten składnik