Cookingbox
  • Jak zamawiać?
  • Gotowe do gotowania
  • Produkty spożywcze
  • Rejestracja Logowanie / Rejestracja
Koszyk
KOSZYK
Twój CookingBox jest pusty
Jesteś tutaj: Strona główna » Menu » Region » kuchnia francuska
Sortuj według:

Region

  • Kuchnia australijska
  • kuchnia włoska
    • kuchnia regionu Lacjum
    • kuchnia regionu Lombardia
    • kuchnia regionu Wenecja
    • kuchnia regionu Apulia
    • Kuchnia regionu Dolina Aosty
    • kuchnia regionu Kampania
    • Kuchnia regionu Emilia – Romania
    • kuchnia regionu Kalabria
    • kuchnia regionu Liguria
    • kuchnia regionu Piemont
    • kuchnia Sardynii
    • kuchnia Sycylii
    • kuchnia regionu Toskania
    • Kuchnia regionu Umbria
    • kuchnia doliny Valtellina
  • kuchnia francuska
    • Kuchnia alzacka
    • kuchnia baskijska
    • Kuchnia bretońska
    • Kuchnia burgundzka
    • Kuchnia langwedocka
    • Kuchnia Limousin
    • kuchnia liońska
    • Kuchnia nicejska
    • Kuchnia normandzka
    • Kuchnia owernijska
    • kuchnia paryska
    • Kuchnia pikardyjska
    • Kuchnia pirenejska
    • Kuchnia prowansalska
    • kuchnia sabaudzka
    • kuchnia szampańska
  • Kuchnia europejska
    • Kuchnia mołdawska
    • Kuchnia Polska
    • Kuchnia portugalska
    • Kuchnia rumuńska
    • Kuchnia sebska
    • Kuchnia słowacka
    • Kuchnia niemiecka
    • Kuchnia austriacka
    • kuchnia belgijska
    • kuchnia brytyjska
    • kuchnia cypryjska
    • kuchnia grecka
    • kuchnia hiszpańska
    • Kuchnia szwajcarska
    • kuchnia szwedzka
  • kuchnia azjatycka
    • Kuchni japońska
    • Kuchnia kazachska
    • Kuchnia filipińska
    • kuchnia wietnamska
    • kuchnia chińska
    • kuchnia indyjska
    • kuchnia tajska
    • kuchnia turecka
  • kuchnia afrykańska
    • kuchnia egipska
    • Kuchnia irańska
    • Kuchnia marokańska
    • Kuchnia tunezyjska
  • kuchnia Ameryki Północnej
    • kuchnia amerykańska USA
    • Kuchnia meksykańska
  • kuchnia Ameryki Południowej
    • Kuchnia argentyńska
    • Kuchnia boliwijska
    • Kuchnia chilijska
    • Kuchnia brazylijska
    • Kuchnia Ekwadoru
    • Kuchnia kolumbijska
    • Kuchnia kostarykańska
    • Kuchnia kubańska
    • Kuchnia peruwiańska

Rodzaj kuchni

  • Dania mięsne
  • Dresingi i marynaty
  • Napoje, drinki i koktaile
  • Przystawki i przekąski
  • Sałatki
  • Desery
  • dania z ryb
  • Przepisy street food
  • Przepisy na śniadanie
  • kuchnia dietetyczna
  • kuchnia wegetariańska
  • zupy & zupy krem
  • Nowość

Składniki

kuchnia francuska

Gulasz wołowy w piwie, Carmonade flamande

52 zł

Cena za porcję: 10,40 zł

Dodaj do koszyka

Hamburgery z wędzoną piersią z kaczki – Burger au magret de canard fumé

98 zł

Cena za porcję: 24,50 zł

Dodaj do koszyka

Kotlety cielęce z truflami

156 zł

Cena za porcję: 39,00 zł

Dodaj do koszyka

Krem z batatów – Velouté patate douce

42 zł

Cena za porcję: 10,50 zł

Dodaj do koszyka

Krem z dyni z dodatkiem kasztanów – Velouté de potimarron aux châtaignes

30 zł

Cena za porcję: 5,00 zł

Dodaj do koszyka

Krem z kasztanów – Velouté de chataignes

154 zł

Cena za porcję: 25,67 zł

Dodaj do koszyka

Krem z pasternaka i kasztanów jadalnych – Velouté de panais aux châtaignes

28.5 zł

Cena za porcję: 4,75 zł

Dodaj do koszyka

Kurczak a la Gaston Gerard – Poulet à la Gaston Gérard

94 zł

Cena za porcję: 23,50 zł

Dodaj do koszyka

Kurczak w miodzie i imbirem

56 zł

Cena za porcję: 14,00 zł

Dodaj do koszyka

Kurczak w winie – coq au vin

44 zł

Cena za porcję: 14,67 zł

Dodaj do koszyka

Kurczak z papryką Espelette, Tradycyjne francuska potrawka z kurczaka z dodatkiem ostrej baskijskiej papryczki ze znakiem A.O.P.

162 zł

Cena za porcję: 27,00 zł

Dodaj do koszyka

Lasagne z surową kiełbasą, porami i musztardą

57 zł

Cena za porcję: 14,25 zł

Dodaj do koszyka
<12345...>
kuchnia francuska

Kuchnia francuska jest synonimem dobrego smaku, wyobraźni i wyrafinowania. Potrafi łączyć dworski przepych, rewolucyjne zestawienia smakowe i ludową prostotę tradycyjnych potraw. Być może takie nazwy jak: Crème Brûlée, Beuf Bourguignon i Ratatuille, brzmią romantycznie i obco, ale nawet największemu kulinarnemu laikowi kojarzą się właśnie z kuchnią francuską. Wbrew stereotypom, nie jest snobistyczna. Jej główną zasadą jest podkreślanie wielu smaków, prosta technika i delektowanie się każdym kęsem.  

Kuchnia francuska –  przepisy kuchni francuskiej

Budzi jednoznaczne skojarzenia: wystawne, arystokratyczne przyjęcia, romantyczne kawiarenki z wieżą Eiffla w tle i urokliwe restauracje pod dachami Paryża. Jednak kuchnia francuska wcale nie musi cieszyć Twojego podniebienia tylko nad brzegami Sekwany. Francuska kuchnia może brzmi bardzo ekskluzywnie i tajemniczo, ale ostatecznie nie jest to wcale wiedza tajemna. Przepisy kuchni francuskiej oparte są na jednej generalnej zasadzie – stworzenia harmonijnego dania w oparciu o najwyższą jakość głównego składnika i delikatne walory smakowe. To prawda, że słynni kucharze francuscy gotują “z winem w ręku”, ale nie dolewają go wprost do potrawy, tylko starają się uzyskać esencję winnego smaku, który ma wyczuwalny w każdym kęsie. Przepisy kulinarne kuchni francuskiej, charakteryzują się wyjątkową logiką. By naprawdę zrozumieć jedzenie francuskie, trzeba jednak spojrzeć nieco szerzej, niż tylko na technikę i składniki. Traktujmy je jako styl życia. Dla Francuzów ważne jest, jak posiłki są przygotowane, podane i jak długo zapamiętamy chwile spędzone wspólnie przy stole.

Dania francuskie –  gotowe dania kuchni francuskiej

Kuchnia francuska to fascynujący, kulturalny fenomen, którego nie da się ująć w żadnej książce z przepisami. Dania francuskie są cząstką kultury europejskiej i światowej, której trzeba doświadczyć samemu. Odkrywanie smaków kuchni francuskiej to nie tylko uczta dla zmysłów, ale również podróż po kulturze, tradycji i historii. W skład klasycznego posiłku wchodzą trzy dania kuchni francuskiej: coś na dobry początek – lekka i popularna zupa, następnie danie główne, na przykład prosty i szybki do przygotowania kurczak oraz na finisz – serowy lub owocowy deser. Można powiedzieć, że studiowanie przepisów znad Loary pozwala lepiej zrozumieć i poznać ten kraj i mentalność Francuzów, którzy dbają o posiłki po ciężkim dniu pracy. To dla nich sposób na relaks i drobne przyjemności w gronie rodziny lub przyjaciół. Jeśli zdecydujesz się poznać francuskie smaki i chciałbyś od razu przystąpić do konsumpcji, możesz zdecydować się na gotowe dania kuchni francuskiej, które znajdziesz w naszej ofercie.

 

Francuskie potrawy –  gotowe potrawy kuchni francuskiej

Jeśli klimat kuchni francuskiej działa na Twoją wyobraźnię, łatwo możesz przenieść potrawy francuskie na nasz grunt, bez konieczności wychodzenia z domu. Podobno kuchnia francuska jest jednym z obowiązkowych etapów kształcenia każdego zawodowego kucharza, a nie oznacza to, że jest niedostępna dla Ciebie. Francuskie potrawy, które bywają dziełami sztuki, wymagają świeżych i starannie dobranych składników. Ich zgromadzenie i przygotowanie może być czasochłonne. Dlatego, aby zaoszczędzić czas, możesz zdecydować się na gotowe potrawy kuchni francuskiej. Nie trzeba rezygnować z jakości produktów, by móc samemu przygotować smaczny obiad lub kolację.
W kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie, czy będzie to wykwintny filet mignon, czy codzienna quiche lorraine. Niezależnie od kosztów i liczby “gwiazdek” przyznawanych za walory smakowe i obsługę, najważniejszym składnikiem tzw. “cuisine” jest jakość. My też dodajemy go do naszych gotowych potraw. Dzięki niemu, możesz wybrać się w tę kulinarną i mentalną podróż bez konieczności rezerwowania biletu do Paryża.


Koszyk

Dodałeś produkt do koszyka, przejdź aby zrealizować zamówienie

Kuchenne ciekawostki

Kokos - jak otworzyć kokos

Jak obierać kokos? Sposoby na otwarcie kokosa

Magiczny orzech, którego obraz od razu przywołuje wspomnienia rajskich wakacji, to nie tylko skarbnica różnych wartości odżywczych, niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, ale również smakowity dodatek do wielu wyśmienitych potraw. Ponadto słynie on również z właściwości, które pozytywnie wpływają na wygląd naszych włosów czy skóry. No dobrze, tylko jak obierać kokos? Wszyscy z nas…

więcej >>

Jak wyhodować imbir w domowych warunkach ?

Wydaje Ci się, że ta orientalna roślina, by rosnąć, potrzebuje szczególnych warunków? Nic bardziej mylnego ! Sam możesz wyhodować swój własny korzeń imbiru, który wykorzystasz potem do ulubionych potraw. Będziesz potrzebować tylko odpowiedniej ilości ziemi, korzeń imbiru oraz dużą donicę. Najlepiej sprawdzi się w tym wypadku ziemia, która nie jest wyjątkowo mocno zbita. Wysyp ją…

więcej >>

Bądź na bieżąco, Zapisz się do newslettera

regulamin sklepu internetowego
  • Jak zamawiać?
  • Menu
  • Kuchenne ciekawostki
  • O nas
  • Kontakt
  • Formy płatności
  • Reklamacja towaru
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Jak działamy
  • Realizuj Voucher
Znajdziesz nas na:

Cookingbox.pl to sklep internetowy, w którym zamówisz składniki do potraw, które przygotujesz sam w domu!. Gwarancja świeżości produktów, najlepszych dostawców.

Płatności realizujemy przez:

Wszystkie prawa zastrzeżone © CookingBox.pl
Projekt i realizacja: Studio Graficzne Too Easy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda